X

Subsidiemogelijkheden


Met de aanschaf van een warmtepomp draagt u bij aan een beter milieu. Dit ziet de overheid graag en stelt daar interessante subsidieregelingen tegenover. Er zijn diverse subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van een warmtepomp. Western werkt samen met partners die u kunnen begeleiden bij het aanvragen en verwerven van deze subsidies.
 

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)


De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van warmtepompen. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.

De ISDE-regeling is voor:

  • particulieren
  • buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland
  • zelfstandig ondernemers, woningcorporaties en bedrijven
  • zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland installeren
  • gemeenten, provincies, openbaar lichaam als marktpartij of eigenaar of huurder van een (on)roerende zaak

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)


Wilt u als bedrijf fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Voor 2019 is er een budget van € 147 miljoen.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als 'bedrijfsmiddelen' op de Energielijst 2019.

 

 

Energie besparen doe je nu