X

Kwaliteit

Logo NVKL

Logo F-Gassen

Logo VCA

Logo ERP ready

Logo Erkend leerbedrijf

 

Gegevens

Western
Airconditioning B.V.

De Wel 10
3871 MV Hoevelaken
Tel : (033) 24 77 800
Fax : (033) 24 77 850
K.v.K : 31031209
BTW nr.: NL007631522B01

Email adres:
Algemeen: info@western.nl

Bedrijfsprofiel

 

Western Airconditioning

Western Airconditioning uit Hoevelaken is sinds 1988 actief op de Nederlandse markt als vooruitstrevende leverancier van airconditioners, koelmachines, warmtepompen en luchtbehandelingsapparatuur. Western Airconditioning biedt een compleet leveringsprogramma voor de meest uiteenlopende toepassingen: woonhuizen, (kleine) bedrijfsruimten, winkels, server- en computerruimten, kantoren, stadions, ziekenhuizen en industrie.

De verkoopafdeling bestaat uit een team van binnen- en buitendienstmedewerkers die zowel op commercieel als technisch gebied de juiste gesprekspartner zijn voor advies, selectie en verkoop van de apparatuur.

Voor service en onderhoud heeft Western Airconditioning een eigen professionele organisatie met ervaren service engineers en ondersteuning vanuit de binnendienst. De planning van onderhoud en reparaties gaat volledig geautomatiseerd en de historie van elke installatie is direct oproepbaar. De service organisatie staat 24-uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Ook buiten kantooruren is de service organisatie van Western Airconditioning beschikbaar voor storingen aan installaties. Ook bieden wij diverse gunstig geprijsde servicecontracten op maat aan, afgestemd op de wensen van de klant.

Ecodesign
Het leveringsprogramma koelmachines, warmtepompen en rooftop units van Western Airconditioning is geheel in overeenstemming met de Ecodesign regelgeving, waarin aangescherpte regels ten aanzien van het energieverbruik zijn vastgelegd. 

De laatste aanscherping TIER2 (koelmachines & warmtepompen > 400kW) werd van kracht per 1 januari 2021 (minimale eisen gesteld aan de SEER). 

Voor warmtepompen < 400kW werd de aanscherping van kracht per september 2017 (minimale eisen gesteld aan de SCOP). 

Een en ander zorgt ervoor dat energiezuinige apparatuur wordt geselecteerd, aangeboden en toegepast. Apparatuur die niet voldoet aan deze aangescherpte eisen mogen niet meer binnen de EU worden geleverd en toegepast. 

F-Gassen
Alle apparatuur zoals vermeld in het leveringsprogramma van Western Airconditioning waarin koudemiddel wordt toegepast, voldoet aan de "F-gassen verordening" Nr. 517/2014. Deze wetgeving omvat verplichte periodiek lekdichtheidscontrole op basis van de equivalente CO2 waarde van het toegepaste koudemiddel. Daarnaast is een reductieschema van kracht waarbij het gebruik van HFK koudemiddelen wordt gereduceerd van 100% in 2015 naar 21% in 2030. Western Airconditioning is gecertificeerd door bureau Veritas en heeft een F-gassen certificaat met nummer F.GAS-4.10.0709NLD-rev.00.

CE-markering
Alle apparatuur voldoet aan de machinerichtlijn 2006/42/EG met bijbehorende CE-conformiteitsverklaring en CE-markering op de machine. Hieronder valt ook de richtlijn drukapparatuur (PED) 2014/68/EG.

ISO 9001 / VCA
Alle fabrieken welke voor Western Airconditioning apparatuur produceren, werken volgens internationale ISO-normen. Western Airconditioning is ISO 9001:2015 gecertificeerd door bureau Veritas. De serviceafdeling van Western Airconditioning is ook VCA*:2017/6.0 gecertificeerd.

CO2 prestatieladder

Western Airconditioning is door Veritas gecertificeerd voor het CO2 bewust certificaat niveau 3. Hiermee toont Western Airconditioning aan dat bij de bedrijfsvoering volle aandacht wordt besteed aan het reduceren van haar CO2 uitstoot. Rapportage en voortgang hiervan staat gepubliceerd op onze website.

Koudemiddelen versus GWP waarde
Vanwege de toenemende druk om in Europa de uitstoot van broeikasgassen versneld sterk te reduceren worden koudemiddelen met een hoge GWP waarde versneld uit gefaseerd (GWP waarde is de equivalente CO2 waarde van 1kg koudemiddel als dit vrijkomt in de atmosfeer). De apparatuur van Western Airconditioning is o.a. voorzien van lage GWP koudemiddelen zoals R32, R454B, R513A, R1234ze of het natuurlijk koudemiddel R290. Zo heeft Western Airconditioning haar

leveringsprogramma volledig afgestemd op de laatste Europese wetgevingen en wordt voldaan aan de gestelde eisen.

Erkend leerbedrijf

Western Airconditioning draagt ook bij aan de toekomst van het vakmanschap in de branche. Western Airconditioning is een “Erkend leerbedrijf”. Een “Erkend leerbedrijf” leidt mbo-studenten op.