X

CO2 prestatieladder

Western is zich bewust van haar maatschappelijke bijdrage aan de CO2 uitstoot en wil haar verantwoordelijkheid nemen om in de komende jaren de CO2 uitstoot te reduceren van de directe en indirecte emissies (scope 1 en 2) . Daarnaast heeft Western zich tot doel gesteld om haar producten te verduurzamen waardoor tijdens het gebruik de bijdrage aan CO2 uitstoot sterk wordt gereduceerd (scope 3).

Western levert een groot scala aan producten en systeemoplossingen voor het conditioneren (koelen en/of verwarmen) van utiliteitsgebouwen maar ook voor woningen en industriële objecten. Deze producten gebruiken elektrische energie en zijn voorzien van koudemiddelen. Ten aanzien van de toegepaste koudemiddelen innoveert Western continue door de introductie van lage GWP koudemiddelen en zelfs natuurlijke koudemiddelen. Daarnaast voldoen de producten van Western aan de Europese Ecodesign regelgeving waardoor de rendementen enorm zijn verbeterd met als gevolg minder uitstoot van CO2. Deze ontwikkelingen worden dagelijks meegenomen in de advisering naar klanten met als doel een minimale impact van CO2 emissie. Er zijn op dit moment drie grote externe invloeden die impact hebben op de emissie in scope 3.

Ook in 2020 houden wij u op de hoogte van onze maatregelen en vorderingen. Voor meer informatie zie de bijgevoegde documenten.