X


Nieuws Western Airconditioning B.V.Middels de hiernaast vermelde nieuwsberichten houdt Western Airconditioning u op de hoogte van nieuwsberichten vanuit het vakgebied / de media en de ontwikkelingen van ons bedrijf. 

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan via onderstaande button. Uitschrijven is altijd mogelijk. Uw gaan op een goede manier met uw privacy om.


Twitter nieuws


 

Het laatste nieuws


Fusio warmtepompen

donderdag 24 januari 2019

Western introduceert een nieuw leveringsprogramma Fusio warmtepompen voor particulieren en klein zakelijk voor het verwarmen van (grote) woningen, villa’s en kleine utiliteitsgebouwen en het bereiden van warm tapwater. De Fusio warmtepompen zijn er in vele varianten te verkrijgen: lucht/water, brine/water/ water/water, binnenopstelling, buitenopstelling, split-uitvoering, monoblok, met of zonder sanitair watervoorziening.

 

 

Op dit moment is de warmtepomp als vervanging van de cv-ketel volop in het nieuws. Dit wordt enerzijds getriggerd door de gewenste CO2 reductie om het broeikaseffect tegen te gaan en anderzijds door de problematiek ten aanzien van gaswinning in Noord Nederland. Een warmtepomp is een compressie systeem met een gesloten circuit met koudemiddel en 2 warmtewisselaars. De verdamperwarmtewisselaar onttrekt warmte uit een bron. De condensorwarmtewisselaar geeft de warmte af naar het verwarmingssysteem. De compressor zorgt voor het circuleren van het koudemiddel en transporteert de warmte van een laag- naar een hoog temperatuurniveau. Het elektrisch compressor vermogen wordt toegevoegd als warmte naar het afgiftesysteem.

 

ScreenShot002 

 

Het rendement van een warmtepomp (gas/elektra gerelateerd) varieert tussen 300 en 400%. (t.o.v. een cv-ketel met gas als warmtebron, welke tijdens bedrijf CO2 broeikasgassen produceert en een maximaal een rendement levert van 130%).  Met name de combinatie met PV panelen biedt een optimaal verwarmingssysteem; elektriciteit zelf opwekken en gebruiken om te verwarmen!. De warmtepomp is dus zeker interessant als alternatief op de cv-ketel.

 

    

 

 

Er zijn 3 mogelijke energie(warmte)bronnen; water, aarde en lucht en voor al deze varianten zij warmtepompen beschikbaar. Een grote stimulans wordt geboden door de overheid (www.rvo.nl/isde) met de ISDE subsidieregeling voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Belangrijk criterium in de keuze van een warmtepomp is de selectie, kwaliteit en levensduur van de warmtepomp maar ook de installatie. Dit betekent dat vakkennis en goede service een must zijn. Western biedt een volledig programma warmtepompen ondersteund door een eigen service organisatie. Western is tevens lid van de DHPA (Dutch Heat Pump Association).

 

Tags:

x