X

Nieuws Western Airconditioning B.V.Middels de hiernaast vermelde nieuwsberichten houdt Western Airconditioning u op de hoogte van nieuwsberichten vanuit het vakgebied / de media en de ontwikkelingen van ons bedrijf. 

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan via onderstaande button. Uitschrijven is altijd mogelijk. Uw gaan op een goede manier met uw privacy om.

Het laatste nieuws

TAU SKY Hi HP ultra low noise, lucht-water warmtepompen voor woningen, villa’s en kleine utiliteit.

donderdag 2 september 2021

Vanaf 1 april 2021 zijn er nieuwe geluidseisen vastgesteld voor de toepassing van buiten opgestelde warmtepompen en airconditioners in de woningbouw. Deze eisen zijn vastgelegd in de wijziging bouwbesluit 2012 (Staatsblad 2020, nr. 189). De rekenmethodiek is vastgelegd in de Staatscourant 2020, 62676 waarbij een geluidseis op de erfgrens wordt gesteld van maximaal 45 dB(A) overdag en 40 dB(A) in de nacht.

In de rekentool welke is ontwikkeld door LBP Sight en welke te downloaden is via de site van de rijksoverheid kan de betreffende warmtepomp of airconditioner worden ingevoerd in 5 opstellingssituaties, waarna zichtbaar wordt of de opstelling voldoet aan de gestelde geluidseis.

Hieruit blijkt dat de TAU SKY Hi HP units een dusdanig laag geluidsniveau produceren dat plaatsing in nagenoeg elke situatie voldoet aan de gestelde geluidseis, zonder toepassing van extra geluid reducerende omkasting. Hierbij speelt tevens de standaard voorziening “Silent Mode” op de TAU SKY Hi HP units een positieve bijdrage omdat dan gerekend mag worden met de dagwaarde van 45 dB(A) en nachtwaarde van 40 dB(A). Ook is van tonaliteit, conform DIS47315/150257 geen sprake waardoor 0 dB(A) correctie van toepassing is.

De TAU SKY Hi HP units zijn leverbaar in 5 bouwgroottes met nominale verwarmingsvermogens van 6,3 t/m 15,3kW. Verwarmingsbedrijf is mogelijk tot een buitentemperatuur van -25°C en sanitair water productie van 58°C is mogelijk tot een buitentemperatuur van -15°C. Als koudemiddel wordt het milieuvriendelijk R32 toegepast, de compressor, circulatiepomp en condensorventilator worden traploos aangestuurd en de condensor is standaard voorzien van een beschermende coating.

De TAU SKY Hi HP units zijn voorzien van een geavanceerde regelaar met touch screen bediening, WIFI, multi-zone temperatuurregeling, stooklijn voor verwarmen en koelen, automatische productie van sanitair water, anti-legionella programma en silent mode instelling. Voor service en onderhoud wordt een alarmhistorie bijgehouden en opgeslagen.

De TAU SKY Hi HP units zijn uit voorraad fabriek Italië leverbaar en zijn opgenomen in de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) met KA nummer en subsidiebedrag

Tags:

x